.comment-link {margin-left:.6em;}

Pivo, pivečko pěnivé, pivečko zlaté...

pátek, dubna 08, 2005

Šťávy pro regeneraci (alkoholikova) organismu

Nadměrná konzumace alkoholu může způsobit selhání jater, poruchy slinivky břišní, demenci, poškození srdečního svalu a dalších tkání. Existuje několik zeleninových šťáv, které mohou pomoci ozdravit tyto orgány. Je však nutno pořídit si kvalitní odšťavňovač a pravidelně kupovat větší množství zeleniny pro přípravu čerstvých šťáv.

Šťáva ze zahradní řepy obsahuje organické minerální soli, které obnovují buněčné tkáně, jež byly dlouhodobou konzumací alkoholu vážně poškozeny.Řepnou šťávu je vhodno naředit lahodnou mrkvovou šťávou či šťávou z listové zeleniny. Řepná šťáva je nejvíce posilující nápoj pro oslabená játra.

Zeleninový koktejl, namíchaný ve stejném poměru ze šťávy ze zelených fazolových lusků a šťávy z rajčat, může také ozdravit játra poškozená dlouhodobou konzumací alkoholu. Pro přípravu šťávy ze zelených lusků používáme celé lusky i se stopkami. Do mixeru či odšťavňovače přidáme malé množství vody.

Čerstvá zelná šťáva je vynikajícím prostředkem jak pro alkoholiky tak i pro lidi, kteří mají problémy s játry nebo žaludečními či dvanácterníkovými vředy. Tato šťáva napomůže překonat i kocovinu. K přípravě můžete použít zelí červené i bílé. Z poloviny středně velké hlávky připravíte jeden šálek šťávy. Při pravidelné konzumaci je dobré jídelníček doplnit řasou chaluhou bublinatou, která dodává organismu jód. Častá konzumace zelí může v organismu totiž snížit zásoby jódu, které jsou důležité pro správnou funkci štítné žlázy.
http://www.doktorka.cz/run/redsys/vyziva/r-art.asp?id=254

0 Comments:

Okomentovat

<< Home